fbpx

Сімейний маршрут по Дублінських доках

Настав час кинути якір і дослідити Дублінські доки, пройшовши «Сімейний маршрут дослідників»!

В Дублінських доках є багато цікавого і в них можна так багато відкрити для себе – від найменшого музею в Ірландії до казкових істот, які ховаються на даху будинку Митниці. Цей круговий маршрут можна розпочати з будь-якої з його семи зупинок. При цьому ви зможете обрати для своєї сім’ї ті заходи, які вам найбільше підходять і які вам будуть найбільше до вподоби.

Отож виходьте на маршрут і ставайте дослідниками!

Ви зупинилися в готелі чи просто відвідуєте доки? Схему маршруту ви можете отримати також на рецепції у своєму готелі, в музеї ірландської еміграції EPIC, в магазині сувенірів музею EPIC, або ж на Джіні Джонстон.

КОРИСНІ ПОРАДИ СТОСОВНО МАРШРУТУ

Потрібна допомога при проходженні маршруту? Хочете довідатися більше про дивовижні місця, які ви відвідали? EPIC допоможе вам у цьому. Нижче ви знайдете цікаві факти про етапи маршруту, а також деякі підказки для отримання відповідей, які будуть вам потрібні для виконання завдань квесту.

Ви також зможете простежувати свій маршрут по території доків і ділитися з іншими своїми успіхами за допомогою аплікації Relive, яку можна завантажити з Google Play або App store. Погляньте, як працює маршрут, натиснувши тут!

 

Зупинка 1: Будинок об’єднаного штабу (CHQ)

Цікавий факт: у 1865 р. будинок CHQ став місцем проведення масових святкувань для близько 4 000 солдатів, які брали участь у Кримській війні. Хочете дізнатися більше? Зайдіть на сайт CHQ – там ви знайдете багато цікавих фактів про цю подію.

 

Зупинка 2: Водолазний дзвін

Чи знали ви, що Водолазний дзвін – це найменший музей в Ірландії? На сайті Дублінського порту ви зможете переглянути відео про те, як працює водолазний дзвін і для чого він використовувався. Ви навіть зможете крадькома зазирнути до його середини!

На зупинці «Водолазний дзвін» ми питали у вас, які кольори ви бачите? Кольорів була ціла гама – від оранжевого і сірого до пурпурового і зеленого. Окрім цього, ви помітили кола? Їх є три! І не забуваймо про звуки, ви могли почути шум води?

 

Зупинка 3: Площа Ґранд-канал

Площа Ґранд-канал була відкрита лише у 2007 р., так що в Дубліні вона ще зовсім нова. Це найбільший громадський простір у місті, де знаходяться Енергетичний театр Bord Gáis, Facebook і Google.

Характерною особливістю цього простору, спроектованого Даніелем Ліберскіндом, є червона бруківка покриття і підсвічені червоні стовпи.

 

Зупинка 4: Джіні Джонстон (Jeanie Johnston)

Джіні Джонстон є копією відомого вітрильника, який перевозив багатьох людей до Нового Світу в часи голоду. Джіні відома тим, що на відміну від багатьох інших суден не втратила жодного пасажира. Навпаки, одного разу вітрильник довіз на одного пасажира більше, коли під час подорожі на його борту народився хлопчик!

На борту Джіні ви також побачите Ґрейс О’Моллі, відому ірландську піратку. Чи знали ви, що Ірландія відома своїми піратами? В EPIC ви познайомитеся ще з однією піраткою –  Енн Бонні. Відома як королева піратів, вона провела своє життя, плаваючи по Карибському морі. Її боялися не менше, ніж будь якого пірата-чоловіка!

 

 

Зупинка 5: Лінійник

Статуя лінійника – це робота скульптора Доні МакМануса. Вона була створена, щоб нагадати про ті часи, коли в доках аж роїлося від моряків. Тож хапайтеся за канат і побачимо, чи могли б ви стати лінійником! Не забудьте поділитися з нами своїми фотографіями і відео в соціальних мережах, застосувавши #epicmuseum.

 

Зупинка 6: Статуї Голоду

Статуї Голоду були встановлені, щоб відзначити Великий Голод. Вони були створені скульптором Роуеном Ґіллеспі і подаровані місту Дубліну в 1997 р.

Це місце також є останньою зупинкою на Шляху Національного Голоду. Ви помітили бронзові черевики? Вони встановлені на честь Даніеля Тайґа і ще 1490 емігрантів, які в 1847 р. були змушені пішки пройти 165 км від Строукстауна в графстві Роскоммон до Дубліна.

 

Зупинка 7: Тріумфальна арка

Тріумфальні арки можна знайти в багатьох країнах світу, в тому числі у Франції, Бельгії, Індії, Німеччині та Ірландії. Арка, яка знаходиться неподалік будинку CHQ була споруджена в 1813 р. для відзначення перемоги Веллінгтона в битві при Саламанці.

 

ТВАРИНИ

Навколо доків можна побачити багато тварин. Вам вдалося знайти їх?

 

Бджола

Бджолу можна побачити, коли ви заходитиме до Джіні Джонстон, просто погляньте на стіну!

 

Собаки

Собак на вашому шляху можна знайти в двох місцях – біля статуй Голоду та на великому барвистому муралі неподалік зупинки № 5.

 

Змія

Ви помітили повзучу змію? Цю яскраву помаранчеву істоту можна помітити на площі Ґранд-канал.

 

Лев і єдиноріг

А що ви скажете про лева і єдинорога? Це не ті звірі, яких ви щодня можете бачити в Дубліні. Їх можна знайти на даху будинку Митниці.

 

Метелик

Окрім цього є ще метелики. Ви могли помітити їх на квітах, але ви також не могли не звернути увагу на великий мурал поблизу зупинки № 4.

 

Транспорт

В доках і навколо них є багато різноманітних видів транспорту. Ви багато з них бачили впродовж своєї подорожі?

Чи траплялися вам човни, автомобілі, літаки? Ви могли також помітити залізничні колії на землі. І не забувайте про свій власний транспортний засіб! Ви пересувалися пішки чи на велосипеді?

 

Прапори

Чи вдалося вам сьогодні побачити якісь прапори, що тріпотіли на вітрі? На території доків вони є на декількох будинках. Серед них – прапори Ірландії і ЄС. Придивіться до будинків Hilton Garden Inn, Convention Centre і будинку Митниці. Поза сумнівом, ви зможете їх розгледіти.

 

 

Закінчили свій паспорт?

Залиште його в магазині сувенірів музею EPIC , або ж надішліть нам через соціальні мережі, застосувавши при цьому #epicmuseum і у вас буде шанс виграти подарунок від EPIC!